Yenileniyor
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyon
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • K.Maraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
--
--
--
--

Bakan Güler: Sınır güvenliği öncelikli görevimizdir19 defa okundu

kategorisinde,10 Şub 2026 - 18:46 yayınlandı.
Bakan Güler: Sınır güvenliği öncelikli görevimizdir

Milli Savunma Bakanı (MSB) Yaşar Güler, Kilis’te 11’inci Hudut Tugay Komutanlığı personeline hitap ederek, sınır güvenliği, Suriye’deki gelişmeler ve Gazze’de kalıcı barış için Türkiye’nin üstlendiği role ilişkin önemli mesajlar verdi.

KİLİS (İGFA) – Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kilis’te 6’ncı Kolordu Komutanlığına bağlı 11’inci Hudut Tugay Komutanlığını ziyaret ederek görevli personelle bir araya geldi.

Bakan Güler, burada yaptığı konuşmada, küresel güvenlik ortamının giderek karmaşıklaştığını ve özellikle Türkiye’nin güney sınırlarında kritik gelişmeler yaşandığını vurguladı. Ülkenin bekası, milletin huzuru ve sınırların güvenliğinin herkesin öncelikli görevi olduğunu ifade eden Güler, Türk Silahlı Kuvvetlerinin kara, deniz ve havada hak ve menfaatleri korumak için büyük bir özveriyle görev yaptığını söyledi. Güler, Kilis ve Gaziantep hudutlarının korunmasında 11’inci Hudut Tugay Komutanlığının kritik bir rol üstlendiğini belirtti.

Suriye’de yaşanan gelişmelere değinen Bakan Güler, sınır ötesi operasyonlar sayesinde Türkiye sınırlarının ileri hatlardan güvence altına alındığını, bu sayede Kilis başta olmak üzere sınır şehirlerinde huzur ve istikrarın sağlandığını ifade etti. Terör örgütünün hareket kabiliyetinin büyük ölçüde sınırlandırıldığını vurgulayan Güler, “Terörsüz Türkiye” sürecinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kararlılıkla sürdürüldüğünü söyledi.

Bakan Güler, Suriye Ordusunun son dönemde gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla terör örgütünü ateşkes istemeye ve entegrasyonu kabul etmeye mecbur bıraktığını belirterek, YPG-SDG’nin 10 Mart ve 18 Ocak mutabakatlarının gereklerine koşulsuz uyması gerektiğini dile getirdi. Türkiye’nin bu süreçte Suriye yönetimiyle yakın koordinasyon içinde çalışmaya devam edeceğini kaydetti.

Konuşmasında Gazze’ye de değinen Bakan Güler, Türkiye’nin kalıcı ateşkesin sağlanması, güvenliğin tesis edilmesi ve yeniden imar sürecinin başlatılması için aktif rol üstlendiğini söyledi. Türkiye’nin Gazze Deklarasyonu’na imzacı olduğunu ve Barış Kurulu’nda kurucu üye olarak yer aldığını hatırlatan Güler, Gazze’de ihtiyaç duyulan her konuda sorumluluk almaya hazır olduklarını ifade etti. Bulunulan coğrafyada gevşemeye yer olmadığını vurgulayan Bakan Güler, hudutlarda görev yapan personelin teyakkuz ve disiplinle görevine devam etmesinin hayati öneme sahip olduğunu belirtti.

Google News Mudanya Haberleri Telegram MUDANYA Kanalı
Haber Editörü : Tüm Yazıları
BU HABERİ OKUDUNUZ... ŞİMDİ LÜTFEN ÇAĞRIMIZI DA OKUYUN! Basılı gazetemizin yanı sıra internet sitemizlede haberleri sizlere ulaştırmaya çalışıyoruz. Biliyorsunuz sitemiz ücretsiz. Öncelikli gelir kaynağımız ise basılı gazete. Bizleri internetten takip etmeye devam edin, ancak 15 günde bir Pazartesi MUDANYA'nın güçlü ve bağımsız bir şekilde devam etmesi için MUDANYA'ya ABONE olmayı ihmal etmeyin. ABONE OL! OKU, OKUT!
YORUM YAZ