Yenileniyor
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyon
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • K.Maraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
--
--
--
--

‘Bursa Bellek’te ilk konuk Ezel Akay85 defa okundu

kategorisinde, 13 Oca 2025 - 15:17 yayınlandı.
‘Bursa Bellek’te ilk konuk Ezel Akay

Bursa’da çeşitli etkinlik ve projelerle geçmişten günümüze kaybolan kültürel mirası kayıt altına alma çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, “Bursa Bellek- Kent Söyleşileri” ile kente değer katan önemli sanatçıları da sürece dahil ediyor.

BURSA (İGFA) – Bursa’nın tanıtımı için çok sayıda proje üreten, ayı zamanda kentin kültürel mirasını gelecek nesillere aktarma hedefiyle çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, etkinliklerine bir yenisini daha ekliyor.

Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı’na bağlı Kent Tarihi Araştırmaları ve Arşiv Şube Müdürlüğü tarafından her ay düzenlenecek “Bursa Bellek-Kent Söyleşileri” ile Bursa’da doğmuş, büyümüş veya hayatının bir kısmını Bursa’da geçirmiş sanatçıların kent anıları kayıt altına alınacak.

Her ay farklı bir sanatçının konuk edileceği söyleşi serisinin ilk konuğu ünlü yönetmen, senarist ve yapımcı Ezel Akay olacak.

19 Ocak Pazar günü saat 16.00’da gerçekleşecek söyleşiye Merinos AKKM-Müze Galeri Alanı ev sahipliği yapacak. Söyleşide, Bursa Erkek Lisesi mezunu olan Ezel Akay’ın 1970’li yıllarda geçen ilk gençliği, Türk gölge oyununun temel taşlarından olan Hacivat ve Karagöz’ün hayatından yola çıkan ve çekimleri Bursa’da yapılan “Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?” filminin hikayesi ele alınacak.

Google News Mudanya Haberleri Telegram MUDANYA Kanalı
Haber Editörü : Tüm Yazıları
BU HABERİ OKUDUNUZ... ŞİMDİ LÜTFEN ÇAĞRIMIZI DA OKUYUN! Basılı gazetemizin yanı sıra internet sitemizlede haberleri sizlere ulaştırmaya çalışıyoruz. Biliyorsunuz sitemiz ücretsiz. Öncelikli gelir kaynağımız ise basılı gazete. Bizleri internetten takip etmeye devam edin, ancak 15 günde bir Pazartesi MUDANYA'nın güçlü ve bağımsız bir şekilde devam etmesi için MUDANYA'ya ABONE olmayı ihmal etmeyin. ABONE OL! OKU, OKUT!
YORUM YAZ