Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Göbeklitepe’den Myrleia’ya tarihte gizemli yolculuk

Çok değerli okurlarım, bir süredir, siz vatandaşlarımız için kültürel bir

Çok değerli okurlarım, bir süredir, siz vatandaşlarımız için kültürel bir organizasyon üzerinde çalışıyorum.

Bu kültürel organizasyon hakkında sizlere bilgi vermek istiyorum.

Mudanya Kent Konseyi, Mudanya Belediyesi, Mudanya Üniversitesi ve Uludağ Üniversitesi’nin ortak işbirliği ile bu yıl ilki düzenlenecek olan “1. Mudanya Kültürel Miras Konferansı ve Sergisi, GÖBEKLİTEPE’DEN, MYRLEİA’YA”, 7 Mart 2025 tarihinde Mudanya Üniversitesi’nde gerçekleşecektir.

Paydaşlarımız ile birlikte yapacağımız bu konferansta Göbeklitepe ve Karahantepe Araştırmaları Kazı Başkanı Prof. Dr. Necmi Karul, Göbeklitepe ve Karahantepe’nin bilinmeyenlerini bizlere anlatacak.

Ardından, Siirt ve çevresinde yapılan arkeolojik kazılar sonucunda ortaya çıkan bulguları bizlere Prof. Dr. Haluk Sağlamtimur aktaracak.

Yakın tarihimize yaklaştığımızda ise İznik’ten Haçlı Ordularına Ait İnsan kalıntılarının bizlere neyi anlattıkları Prof. Dr. Yılmaz Selim Erdal sunacak.

Mudanya’ya ve günümüzden 2700 yıl öncesine antik kent Myrleia’ya geldiğimizde ise bizlere Kazı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin, Myrleia hakkında vereceği bilgiler çok ilgimizi çekecek.

Mudanya Kent Konseyi Başdanışmanımız Uzm. Antropolog Dr. Levent Sevik ise taş devrinin ilkel cerrahlarının kafatası delgi ameliyatları hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunacak.

Değerli okurlarım bu konferans; yukarıda isimleri geçen ülkemizin çok değerli arkeologları ve antropologlarının katkılarıyla, kültürel miras konusuna ilgi duyan ve bilgi birikimini derinleştirmek isteyen bütün katılımcıları bir araya getirecektir.

Tarih, kültür ve medeniyetlerin izlerini keşfetmek isteyen herkese açık olan bu etkinlik, bilimsel tartışmalar ve paylaşımlar için önemli bir platform olacaktır.

Bu etkinlik, geçmişin gizemlerini çözme yolculuğunda bilimsel heyecanlar oluşturacak yeni bilgilerin paylaşılacağı ve disiplinler arası etkileşimlerin zirveye taşınacağı anlamlı bir buluşma noktası olacaktır.

Konferansta, tarihin en eski oyun setinin gizemine tanıklık etmek, antik dünyada gerçekleştirilen ilk beyin ameliyatlarının sırlarını öğrenmek ve kadim toplulukların gündelik yaşamına dair şaşırtıcı detaylarla buluşmak mümkün olacaktır.

Göbeklitepe’nin ritüel dünyasından İznik’in dini merkez konumuna, Myrleia’nın kültürel hazinelerine kadar uzanan ve insanlık tarihine ışık tutacak paylaşımlar bu etkinlikte hayat bulacaktır.

Katılımcılar, bilimsel merakın ve iş birliğinin bir araya geldiği atmosferde, kazı alanlarından laboratuvarlara uzanan süreçlerde insanlığın becerilerine dair en güncel ve heyecan verici bilgileri ulaşma fırsatına sahip olacaklardır.

Bu konferans, kültürel mirasın korunması ve anlamlandırılması için sürdürülebilir çözümler üretmek, geçmişin sırlarından ilham alan projelerle çağdaş dünyaya katkı koymayı hedeflemektedir.

Sadece bir bilgi paylaşım platformu değil, aynı zamanda geçmişin karanlık noktalarını ışık tutmaya öncülük eden cesur bir girişimdir.

Etkinliğin amacı, Şanlıurfa Göbeklitepe’den Siirt’e, İznik’ten Myrleia’ya kadar uzanan tarihi yolda gün yüzüne çıkartılan bütün önemli arkeolojik ve antropolojik materyalleri kapsamlı bir platformda paylaşmaktır.

Uluslararası camianında takibinde olacak ve Mudanya Üniversitesi’nde yapılacak olan “1. Mudanya Kültürel Miras Konferansına” ilgi duyan bütün vatandaşlarımızı bekliyorum.

Konferans 7 Mart 2025 Cuma günü saat 10:00 başlayacak.

Trilye Mahallesi, Mudanya merkezi, Güzelyalı Mahallesi ve Uludağ Üniversitesi’nden kalkacak araçlar ile gideceğiz.

Geçmişin gizemini merak eden tüm vatandaşlarımızı, bu yıl ilki yapılacak olan 1. Mudanya Kültürel Miras Konferansı ve Sergisi “GÖBEKLİTEPE’DEN MYRLEİA’YA” davet ediyorum.

 

Yüz Ağdası