Yenileniyor
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyon
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • K.Maraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
--
--
--
--

Yerel seçimler öncesi Mudanya1031 defa okundu

kategorisinde, 04 Ara 2023 - 00:05 yayınlandı.
Yerel seçimler öncesi Mudanya

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak yerel seçim çalışmaları ve siyasi partilerin durumu yazımızın konusu olacak.

ADAY BELİRLEME YÖNTEMLERİ

AK Parti’de temayül yoklaması, MHP‘nin AK Parti ittifakında yer alacağı tahmin ediliyor. Şu ana kadar AK Parti‘de belediye başkanlığı için aday adaylığında adı geçenler çok az. Mevcut İlçe Başkanı Orhan Samast‘ın doğal aday adayı olduğu süreçte Mudanya Klasspor Kulübü Başkanı Necati Şimşek, Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Gökhan Dinçer ve Erdal Bilen‘in aday olduğunu basından öğreniyoruz.

İYİ Parti‘de yöntem şimdilik belli değil. Ancak aday adaylığı için İlçe eski başkanı Hüseyin Hatipoğlu ve Mudanya’da DEVA Partisi’nin kurucusu, şimdiki İYİ Partili Dr. Dilek Durak‘ın varlığını öğrendik.

Memleket Partisi ve DEVA Partisi’nin de adaylarını genel merkez kararı ile belirleme ve seçimlere bağımsız girme eğiliminde olduklarını duyuyoruz. Bu iki parti karar değiştirebilir mi? İhtimal var mı? Siyasette bir gün sonra ne olacağı bilinmez! Bekleyip, göreceğiz…

Sıra geldi Cumhuriyet Halk Partisi’ne… CHP aday belirleme yöntemini üç aşamalı bir yol izleyerek gerçekleştirecek.

1- Beğeni anketi: Mevcut belediye başkanı hakkında özel bir anketle Mudanyalıların eğilimini soracak. Eğer mevcut başkan Mudanya halkından iyi, geçer not alırsa CHP’nin adayı olarak açıklanacak. Beğeni notu düşük çıkarsa aday adaylığı kalkmış olacak.

2- Diğer aday adayları ile ilgili ikinci ankette herhangi bir aday çok farklı (bu da göreceli bir ifade) oy alırsa aday o olacak. Aday adaylarının oy oranları eşit veya eşite yakın çıkarsa, üçüncü yönteme geçilecek

3- Eşit veya eşite yakın oy alan aday adayları için eğilim yoklaması yöntemine geçilecek. Sandık kurulacak, tüm CHP’li üyelerin tercihi ile aday belirlenecek. Son kararı yine CHP Genel Merkezi verecek. Hayırlı olsun!

Görünen o ki, CHP’nin uygulayacağı bu yöntemle Mudanya Belediye Başkanı’nın kim olacağını Mudanyalılar 31 Mart 2024 tarihinden önce belirlemiş olacaklar.

CHP’de şu ana kadar belediye başkan aday adaylığı için 13 kişinin başvurduğunu görüyoruz. Bu başvuruda bulunanlar alfabetik sıraya göre; Akın Poroy (eski meclis üyesi), Baran Güneş, Erdal Aktuğ (eski meclis üyesi), Ergül Batman (meclis üyesi), Engin Tokgöz (eski meclis üyesi), Fahrettin Bahçuvancı (eski ilçe başkanı), Hayri Türkyılmaz (mevcut belediye başkanı), İbrahim Alpay Demirtaş, Metin Türk, Neşe Türeyengil, Selahattin Avcı (meclis üyesi), Şenol Seven (eski ilçe başkanı) ve Yasemin Döner.

Belediye başkan aday adaylıklarında 4 eski ilçe başkanının ve 5 eski belediye meclis üyesinin başvuruda bulunduğunu görüyoruz.

Meclis üyelikleri için aday adaylığına başvuranların yazıyı kaleme aldığım an itibariyle 69 kişi olduğunu CHP İlçe Başkanlığı’ndan öğrenmiş bulunuyorum. Bu bilgileri bana ileten CHP Mudanya İlçe Başkanı Sayın Kurtuluş Furkan Atalay’a teşekkür ediyorum.

CHP’de belediye başkanlığı için aday adaylığı başvurusunun çokluğu hakkında yapılan yorumları ele alalım.

Deniyor ki; mevcut belediye başarılı işler yaptı, CHP’nin Mudanya Belediye Başkanlığı’nı kazanmasına olanak sağladı.

Bir başka yorum da şöyle: Mevcut belediye başkanı görev yaptığı 10 yıllık sürede yaptığı çalışmalarda Mudanya’ya artı değer eserler üretemedi.

Bir üçüncü yorumda şöyle: Mevcut belediye başkanının yıprandığını, artık değişim zamanının geldiğini ve Mevlana’nın “Dün dünde kaldı cancağızım, artık yeni şeyler söylemek lazım” sözünün zamanının geldiğini söyleyenler çoğunlukta.

Yani Mudanya’da da değişim rüzgârları esiyor.

CHP’lilerin ve Mudanyalıların seçilecek belediye başkanından beklentileri; tüm Mudanyalıların belediye başkanı olacak eşit, kimseyi ötekileştirmeyen, belediyenin maddi ve manevi varlığını koruyan, tüm sivil toplum kuruluşlarının sorunlarını çözen, onlara danışan, görev, yetki ve sorumluluklarını meclis üyeleri ile paylaşan, Mudanya’nın doğal yapısını koruyan, tarihi ve kültürel değerlerine önem veren, ilçenin turizm sektörünün gelişmesine destek veren, çalışan kadınların sorunlarını çözen (iş mekânlarını aşarak, belediye kreşlerini çoğaltarak) tarım üreticilerinin kuruluşlarına destek olacak çalışmaları yapmaları şeklinde sıralayabiliriz.

CHP bu değişimi en demokratik şekilde gerçekleştirir diye düşünüyorum.

Google News Mudanya Haberleri Telegram MUDANYA Kanalı
Haber Editörü : Tüm Yazıları
Mudanya Bizim | 47 köy ve mahalleleriyle
YORUM YAZ

1 YORUM
  • Süleyman ayselYanıtla

    Öncelikle nilüferi temiz akıtmak nazlı nazlı kıvrım kıvrım nilüfer malesef evsel atık boyane suları bir canlının yaşam şansı hiç yok ve üzücü tarafı 50 yıl önce burada balık vardı köylü çocukları yürüyordu bursali abilerim gençler balık tutuyordu mesire alanlar vardı el birliği ile tekrardan temiz akıtmak için herkim olursa olsun büyük şehir ve çevre şehircilik bu konuya ağırlık vereceğim onun için Mudanya meclis uyegiligine talibim sonuna kadar mücadele edeceğiz saygı ve sevgilerimle

    Oca 18, 2024 18:44