Kitaplar sayesinde eserleriyle hayal gücümüzü ateşleyen şairler ve roman yazarlarıyla tanışırsınız.
Felsefelerini, dünya insanlık ve yaradılışla ilgili düşüncelerini paylaşan büyük düşünürler tanırsınız. Tarihimizi şekillendiren asil veya onursuzca olayları öğrenirsiniz.
Kitaplar bütün bu bilgileri size sunar. Kütüphaneniz, zihninizi ve ruhunuzu besleyen bir ambardır. Onu iyi kulanın diyen 1969 yılında Ay’a ilk ayak basan Neil Armstrong “Bu bir insan için küçük ama insanlık için büyük bir adımdır” sözlerinin ardından bir soru üzerine ise şöyle devam eder:
“Benim kuşağımda öğrencilerin hesap makineleri, cep telefonları, kredi kartları, bilgisayarları, interneti ya da reality şovları yoktu. Bazıları bizim çok şanslı olduğumuzu düşünebilir Ben üniversiteden mezun olurken uçaklar pervaneliydi. Birkaç askeri jet vardı ve roket motorları çok ilkeldi. O dönemde bir üniversite hocası uzay alanında bir kariyere yönelmemizi söyleseydi herkes onunla dalga geçerdi. Uzay uçuşları ile ilgili en ciddi teklifleri ancak Pazar akşamları Disney’in ‘Harika Dünyası’ programında izleyebilirdiniz. Ama 3 yıl içinde Sovyetler Birliği ilk uyduyu fırlattı ve uzay çağı başladı. 10 yıl içinde uydular, bilimsel ve ticari amaçlarla kullanılmaya başlandılar. Yakındaki gezegenlere insansız uzay roketleri gönderildi ve insanlar sık sık uzaya gitmeye başladı. Bunları sunun için anlatıyorum. Önümüzdeki yıllarda meydana gelebilecek değişimleri ve karşımıza çıkabilecek fırsatları şimdiden tam tahmin edemezsiniz. Umarım burada öğrendiklerinizi, bu gelişmelere sizi hazırlamıştır.
Öğrenmek hayat boyu devam eden bir süreç… Umarım öğrenmeyi bırakmazsınız ve harika bir başlangıç yaparsınız.
Dünyada görmek istediğiniz değişimin örneği siz olun” diyen İngilizlerin sömürüsüne karşı ülkesi Hindistan’ın özgürlüğü için yıllarca barışçıl savaş veren Mahatma Gandi bir suikast sonucu öldüğünde tüm varlığının 3 Dolar olduğunu özel yaşamıyla da teyit eden yüce yürekli bu lider, dünyadaki büyük kötülüklerin kökündeki yedi şeyi de şöyle sıralar.
Şiddetin kökenindeki büyük sosyal günahlar şöyledir der ve ilave eder:
1-) Emeksiz zenginlik
2-) Sorumsuz eğlence
3-) Karaktersiz bilgi
4-) Vicdansız bilim
5-) Ahlaksız ticaret
6-) Özverisiz ibadet
7-) İlkesiz siyaset
Yararlandığım kaynak; Mümin Sekman’ın “Hayat Bilgesi/Dünya Büyüklerinden Hayat Dersleri 2”