Bursa Büyükşehir Belediyesi himayesine geçtikten sonra tüm ilçe belediyeleri ile turizmle ilgili kamu ve özel tüm paydaşlarını bir araya getiren Bursa Kültür ve Turizm Tanıtma Birliği (KTTB)’nin genel kurulu Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde yapıldı. Mudanya Belediye Meclis Üyesi Neriman Arat, birlik encümenine seçildi.
Genel Kurula Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç’ın yanı sıra ilçe belediye başkanları ve genel kurul üyeleri katıldı.
“KONAKLAMAYI EN AZ 2-3 GÜNE ÇIKARMALIYIZ”
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa’nın birçok ilden çok daha fazla kültürel varlığa sahip bir kent olduğuna vurgu yaptı.
12 bin yıllık geçmişe dayanan kültürel değerlere sahip olduklarını söyleyen Başkan Bozbey, Gölyazı, Misi, Yenişehir, İznik gibi daha birçok kıymeti ölçülemeyecek tarihi bölgeye sahip olduklarını belirtti. Yeni yapıların yer aldığı Nilüfer bölgesinin çok eski uygarlıklara ev sahipliği yaptığını, gizli kalan kültürel değerleri barındırdığını ifade eden Başkan Bozbey, “Bursa kültürel anlamda birçok tarihi değerlere sahip. Birçok ilden daha fazla kültürel varlığı barındırıyor. Bunları ortaya çıkarmalıyız, gelecek turistlere sunacak duruma getirmeliyiz. Değerlerimizi bir organizasyon çerçevesinde ve turizm yolu oluşturarak dünyaya sunmalıyız. Kültürel değerlerin yanında dağımız, ovamız, denizimiz, kaplıcalarımız var. Ancak tesisleşme konusunda geride kaldık. Bursa Büyükşehir Belediyesi, birliğimiz ve özel sektör el birliğiyle bu konuda çalışmalıdır. Bursa’da turistlerin konaklama süresi 2 gün bile değil. Konaklamayı en az 2-3 güne çıkarmalıyız. İşte o zaman vatandaşımız, esnafımız ve ticaret hayatımız kazançlı çıkacaktır. Şehir dışından getirilen birçok turist tarihi mekanların içerisine girmeden uzaktan bakıp tekrar İstanbul’a götürülüyor. Birçoğu Kapalı Çarşı’yı, Hanlar Bölgesi’ni bile görmüyor” diye konuştu.
Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği’nin mutlaka eksik görülen konularda çalışmalar yapacağını dile getiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, turistlerin akşamları tarihi mekanlar içerisinde yemek yiyebileceği, tarihi mekan içerisinde vakit geçirebileceği atmosferin oluşturulması gerektiğine vurgu yaptı. Başkan Bozbey, “Turist gerekirse Hanlar Bölgesi’ni gece gezsin ve içerisinde yaşasın. İnşallah gerekli çalışmaları adım adım gerçekleştireceğiz” dedi.
MUDANYA BELEDİYE MECLİS ÜYESİ NERİMAN ARAT ENCÜMEN’DE
Konuşmanın ardından Harmancık Belediye Başkanı Haşim Ali Arıkan’ın geçici meclis başkanlığında yapılan genel kurulda Birlik Başkanlığı’na Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, birinci başkan vekilliğine Yalçın Işıkyıldız, ikinci başkan vekilliğine Ali Osman Tayır seçildi. Encümen üyeliklerine ise Kağan Mehmet Usta, Sinan Kahraman, Neriman Arat, Tolga Sarışen seçildi.
Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği Başkanı Oktay Yılmaz, kent kültürünü ve değerlerini daha iyi tanıtmak ve ileriye taşımak için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.