Yenileniyor
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyon
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • K.Maraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
--
--
--
--

CHP’li Baran Güneş’ten Strazburg’da demokrasi vurgusu1735 defa okundu

, kategorisinde, 02 Kas 2025 - 18:05 yayınlandı.

Avrupa Konseyi YBYK 49. Genel Kurulu’nda Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı CHP’li Baran Güneş, Türkiye’de ifade özgürlüğü ve demokrasi mücadelesini anlattı.

CHP’li Baran Güneş’ten Strazburg’da demokrasi vurgusu

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi (YBYK) 49. Genel Kurulu’nun ifade özgürlüğü oturumunda, Bursa Büyükşehir ve Mudanya Belediye Meclis Üyesi Av. Baran Güneş, Türkiye’deki demokrasi ve özgürlük mücadelesini uluslararası platforma taşıdı.

YBYK Genel Kurulu’nun ifade özgürlüğü oturumunda dile getirilen mesajlar, Türkiye’de yerel ve ulusal düzeyde demokrasiye sahip çıkanların sesi olarak Strazburg’da yankı buldu.

GÜNEŞ’İN MESAJLARI

CHP lideri Özgür Özel öncülüğünde muhalefetin engellere rağmen halkla omuz omuza mücadele ettiğine dikkati çeken Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Avrupa Konseyi YBYK Kongre Üyesi Genç Seçilmiş Politikacılar Programı (YEP) Üyesi olan CHP’li Av. Baran Güneş, İstanbul’da ve Türkiye genelinde “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması sonrası demokrasi ve cumhuriyet için başlatıldığını anımsatarak, binlerce vatandaşın telefon ışıklarıyla barışçıl şekilde meydanları doldurduğunu anlattı.

“Özgürlüğün özü ifade özgürlüğüdür; sanatçılar, siyasetçiler, gençler cesurca konuşmalıdır” diyen Güneş, Türkiye’deki milyonların kararlı duruşuna dikkat çekerek uluslararası dayanışmanın önemine dikkati çekti.

CHP’li Güneş, konuşmasını Bertolt Brecht’in “Kurtuluş yok tek başına; ya hep beraber ya hiçbirimiz” sözleriyle noktaladı.

Google News Mudanya Haberleri Telegram MUDANYA Kanalı
Haber Editörü : Tüm Yazıları
BU HABERİ OKUDUNUZ... ŞİMDİ LÜTFEN ÇAĞRIMIZI DA OKUYUN! Basılı gazetemizin yanı sıra internet sitemizlede haberleri sizlere ulaştırmaya çalışıyoruz. Biliyorsunuz sitemiz ücretsiz. Öncelikli gelir kaynağımız ise basılı gazete. Bizleri internetten takip etmeye devam edin, ancak 15 günde bir Pazartesi MUDANYA'nın güçlü ve bağımsız bir şekilde devam etmesi için MUDANYA'ya ABONE olmayı ihmal etmeyin. ABONE OL! OKU, OKUT!
YORUM YAZ