Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hasköy’de yeni dönemin ilk büyük satışı!

Mudanya Belediyesi’nin geçen 10 yıl boyunca çeşitli dönemlerde yaptığı ihalelerle

Mudanya Belediyesi’nin geçen 10 yıl boyunca çeşitli dönemlerde yaptığı ihalelerle sata sata bitiremediği kırsal mahallelerden Hasköy’deki arsa vasfındaki taşınmazlar yeni dönemin de gözdesi oldu. Belediye, muhammen bedellerinin toplamı 183 milyon lirayı aşan Hasköy’deki 24 adet arsa vasfındaki taşınmazını açık teklif usulü ile satışa çıkardı.

“Mudanya’nın mülklerini satmak değil, satılanları dahi geri alma” vaadiyle 2014 yılında iş başına gelen Hayri Türkyılmaz’ın 10 yıldır başkanlık yaptığı Mudanya Belediyesi’nde sata sata bitiremediği Hasköy Mahallesi’ndeki taşınmazlar, son yerel seçimlerde iş başına gelen Deniz Dalgıç başkanlığındaki Mudanya Belediyesi’nin de gözdesi oldu.

Mudanya Belediyesi’nin içinde bulunduğu maddi sıkıntıyı aşabilmek için Mayıs ayı belediye meclisinde CHP’li üyelerin oy çokluğuyla aldığı yetki kapsamında ilk büyük satış kararını duyurdu. Mülkiyetindeki muhammen bedelleri toplamda 183 milyon lirayı aşan Hasköy’de bulunan 24 adet arsayı satışa çıkardı.

İLK BÜYÜK İHALE…

Deniz Dalgıç başkanlığındaki Mudanya Belediyesi’nin açık teklif usulüyle yapacağı Hasköy’deki ilk büyük satışı için ihale tarihi 12 Haziran 2024 Çarşamba olarak belirlendi.

Mudanya Belediyesi’nin duyurusunu yaptığı ihale bilgilerine göre, her biri ortalama 600’er metrekare olan toplamda 15.090,39 metrekare yüzölçümüne sahip 24 adet arsanın satışı Yıldıztepe’de bulunan Mudanya Belediyesi Başkanlık Makamı’nda açık teklif usulüyle 12 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

MUHAMMEN BEDELLER AÇIKLANDI

Hasköy Mahallesi’nde Yedikardeş Mevkii’nde yer alan 24 adet arsa için saat 15.00’te başlayacak ihaleler toplamda 2 saat sürecek. Belirlenen muhammen bedellere göre söz konusu arsalar 6 milyon 393 bin lira ile 9 milyon 480 bin lira arasında değişecek fiyatlarla satışa çıkarılacak. 12 Haziran 2024 tarihinde gerçekleşecek ihalelere katılacakların bu fiyatları baz alarak teklif vereceği öğrenilirken, gerçek veya tüzel kişilerin ihaleye katılmadan önce muhammen bedellerin yüzde 3’üne karşılık gelen geçici teminat bedelini Mudanya Belediyesi’nin ilgili birimine ödemeleri gerektiği kaydedildi.

MUHALEFETİN SATIŞLARINA RET VERDİĞİ 59 TAŞINMAZIN ARASINDAYDI

Hatırlanacağı gibi, 2024 yılı Mayıs ayı toplantısında Deniz Dalgıç başkanlığında gerçekleştiren Mudanya Belediye Meclisi, aralarında Hasköy Mahallesi’ndeki bu arsaların da olduğu Tirilye Mahallesi’nde arsa ve tarla vasfındaki taşınmazlar ile Güzelyalı’da düğün salonu ile Çağrışan, Nilüfer ve Güzelyalı ile Ömerbey mahallelerinde arsa vasıflı toplamda 59 taşınmazın satışların yapılabilmesi yönünde İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’nden gündem dışı meclise getirilerek görüşülen teklif, AK Parti ve MHP’li 10 üyenin reddine karşılık, CHP’li 22 üyenin kabul oyu ile oyçokluğuyla kabul edilmişti.
Yavuz GERÇEKÇİ

Yüz Ağdası