Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tirilye Zeytin Çiçeği Festivali’nde aromalı zeytinyağı tadımı

Tirilye’de 2.’si düzenlenen tarım, gastronomi ve turizm potansiyelini öne çıkaran

Tirilye’de 2.’si düzenlenen tarım, gastronomi ve turizm potansiyelini öne çıkaran Zeytin Çiçeği Festivali kapsamında Mudanya Belediyesi iştiraklerinden Çepni İmece Zeytinyağı Fabrikası’nda üretilen aromalı zeytinyağları da deneyimlendi.

Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Tirilye’de gerçekleştirilen ve bu yıl ikinci kez düzenlenen Zeytin Çiçeği Festivali kapsamında vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Dalgıç, eşi Müge Dalgıç, belediye meclis üyeleri ve Tirilyeli sakinlerle birlikte festival etkinliklerine katıldı.

SADE Mİ, LİMONLU MU, MANDALİNALI MI?

Festival kapsamında Çepni İmece Zeytinyağı Fabrikası tarafından üretilen limon ve mandalina aromalı zeytinyağlarının tadımını yapan Başkan Dalgıç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Festivalde yeni bir lezzet denedik” ifadelerini kullanarak o anları paylaştı.

Aromalı zeytinyağlarının ilgi gördüğünü belirten Başkan Dalgıç, takipçilerine de “Sade mi, limonlu mu, mandalinalı mı?” sorusunu yönelterek tercihlerini paylaşmalarını istedi.

Mudanya Zeytinyağı’na uluslararası gümüş madalya

16 kişi arasında 8’i mandalinalı zeytinyağını beğenirken, 4’er kişi de tercihini limonlu ve kısa bir süre önce ödüle kavuşan sade sızma zeytinyağını tercih etti.

Bölgenin önemli tarımsal değerlerinden olan zeytin ve zeytinyağını öne çıkaran festival, üreticiler ile tüketicileri buluştururken Tirilye’nin gastronomi ve turizm potansiyeline de katkı sağladı. Festival boyunca yerel ürünler, tadım etkinlikleri ve çeşitli kültürel programlar ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.