Kategoriler
GÜNDEM (İGFA)

Kahramanmaraş’ta ‘İnsan Ticareti ve Düzensiz Göçle Mücadele Eğitimi’ düzenlendi

Kahramanmaraş’ın Kuzey İlçelerinde İl Göç İdaresi tarafından İnsan Ticareti ve düzensiz göçle mücadele eğitimi düzenlendi.

Tural Şahbazlı (Kahramanmaraş İGFA)- Kahramanmaraş’ın Afşin, Göksun ve Elbistan ilçelerinde düzenlenen eğitimlere İlçe Jandarma Komutanlıklarında görevli personeller katıldı. 

Kahramanmaraş İl Göç İdaresi Müdürlüğü Yabancılar Çalışma Grup Başkanı İsmail Bozdağ’ın Eğitimci olarak katıldığı eğitimde İnsan Ticareti ve Düzensiz Göçle anlatıldı. 

'350 KOLLUK PERSONELİNE İNSAN TİCARETİ KONUSUNDA EĞİTİM VERDİK'

Yabancılar Çalışma Grup Başkanı İsmail Bozdağ eğitim sonrası yaptığı açıklamada, ” En önemli insan hakları ihlallerinden birisi olarak kabul edilen insan ticareti, sosyal bir problem olarak görülmekte olup, kuvvet kullanarak veya kuvvet kullanma tehdidi ile diğer bir biçimde zorlama, kaçırma, hile, aldatma, nüfuzu kötüye kullanma, kişinin çaresizliğinden yararlanma veya başkası üzerinde denetim yetkisi olan kişilerin rızasını kazanmak için o kişiye veya başkalarına kazanç veya çıkar sağlama yoluyla kişilerin istismar amaçlı temini, bir yerden bir yere taşınması, devredilmesi, barındırılması veya teslim alınması olarak tanımlanmaktadır.

Bu neden ile ilimizde bulunan 350 kolluk personelinin 3 etaptan oluşmak üzere insan ticareti konusunda eğitim verdik. Bu etapta ise İl Jandarma Komutanlıklarında Kuzey ilçeleri olan Afşin Göksun ve Elbistan ilçelerinin karakol komutanları ve görevli personellere konuya ilişkin farkındalık çalışması ve eğitimi düzenlenledik” dedi. 

Kategoriler
GÜNDEM (İGFA)

Bakan Koca’dan aşılarınızı olun çağrısı

Son 24 saatte 25 bin 216 yeni vaka tespit edilirken, 207 kişi hayatını kaybetti.

BURSA (İGFA)-  Sağlık Bakanlığı, günlük koronavirüs tablosunu yayımladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sosyal medya hesabından paylaştığı verilere göre, son 24 saatte 25 bin 216 yeni vakanın tespit edildiği Türkiye'de, yapılan 359 bin 420 test yapıldığı, 24 bin 498 hastanın iyileştiği kaydedildi.

Bakan Koca, “Bir dozun yetersizliğinin bilinmesine ve ısrarlı uyarılara rağmen ikinci doz aşısını olmayan 5.166.607 kişi var. Üçüncü dozda ise beklenen seviyenin çok altındayız: Sadece 12.180.234 kişi üçüncü doz aşısını oldu. Bu, yetişkin nüfusun ,01’ine karşılık geliyor. Aşılarınızı olun” sözlerini sosyal medya hesabından paylaştı. 

 

Kategoriler
AKTÜEL YAŞAM

Seiko Erkek Saat ve Zaman

Gün boyu kombinlerin vazgeçilmez bir parçası haline gelmiş olan saatler, kıyafetlerin tamamlayıcı bir parçası haline gelmiştir. Modern çağda erkekler de giyim aksesuarlarına oldukça önem vermekte ve kıyafetlerinde tarzı ve stillerini yansıtmaktadır. Hayat saatler üzerine kurulmuşken, en güzel zamanları Seiko erkek saat modellerini takarak renklendirebilirsiniz. Modern çağın bizlere sunmuş olduğu yenilikleri seiko saatler ile yakalayabilirsiniz. 

Seiko Erkek Saati Özellikleri

Sitede bulunan kadın ve erkek saatleri garanti kapsamı içinde satılmaktadır. Ayrıca orijinal kutusu ile siz değerli müşterilerine ulaştırılmaktadır. Seiko erkek saat modelleri son derece yüksek kalitede üretilmiştir. Bu saatler geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Seiko saatler bayan ve erkek olmak üzere modern çağa uygun değişik şekillerde ve boyutlarda bulunmaktadır. Ayrıca kordon seçenekleri de vardır. Seiko kol saati modelleri hem klasik olarak, hem de sportif olarak kullanıcılarına özel hazırlanmış güzel tasarımları da mevcuttur.

Kuvars modellerinde pil kullanılmıştır. Seiko solarlar ise pil gücüne gerek duymadan, gücünü ışık kaynağından almaktadırlar. Otomatik saatler de vücut hareketlerini belli bir mekanizma ile kullanarak motorunu şarj ederler. Tüm bu özellikleri taşıyan seiko erkek kol saatleri renk tasarımları ile de dikkat çekmektedir. Suya dayanıklılık özelliği ile suyun en derinliklerine dalabilirsiniz. Dikkat çekici tasarımları ve fonksiyonel işlevleri ile şıklığı ve modernliği bir arada sunmaktadır.

Seiko Erkek Saatleri Fiyatları

Zamanımız artık teknoloji çağıdır. Seiko erkek kol saatleri de bu çağa fazlası ile ayak uydurmaktadır. Bu saatler kullanıcıların beğenilerine göre modern bir şekilde dizayn edilmiştir. Seiko erkek kol saatleri fiyatları ürün seçeneğine göre fiyat değişikliği göstermektedir. En güncel ve en şık yeni saat modellerine https://www.hizlisaat.com/seiko-erkek-kol-saati adresinden ulaşabilir ve tarzınızı yansıtan modelleri satın alabilirsiniz.

Kategoriler
GÜNDEM (İGFA)

Motorine 44 kuruş indirim!

Akaryakıtta peş peşe gelen zamlardan sonra 44 kuruş indirim geldi.

ANKARA (İGFA) -Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), motorine gelen peş peşe gelen zamlar sonrası indirim yapıldığını duyurdu.

EPGİS'ten yapılan duyuruya göre 44 kuruşluk indirim 30 Kasım Salı gününü 1 Aralık'a bağlayan geceden itibaren pompaya da  yansıyacak.

Kategoriler
GÜNDEM (İGFA)

İstanbul’da simit 3,5 lira oldu

İstanbul’da 100 gramlık simit yüzde 40 zamlandı, fiyatı 2,5 liradan 3,5 liraya yükseldi.

İSTANBUL (İGFA) – İstanbul'da satılan simidin fiyatı 1 lira zamlanarak 3,5 liraya çıktı.

İstanbul Un-İş Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Özdemir, NTV'ye yaptığı açıklamada, zammı doğrularken, artışa ham maddelere yapılan yüzde 300'lük zammı gerekçe gösterdi.

Ham maddeye gelen zamlar devam ederse esnafın dayanamayacağını belirten Özdemir, ''3-5 ay sonra kapatmalar başlayabilir'' dedi.

Öte yandan 30 Kasım itibariyle İstanbul genelinde simit fiyatları 3,5 lira olurken, açma 3,5 lira, poğaça 3 lira oldu. Börek fiyatlarının kilosu en az 60 liradan satılıyor.

Kategoriler
GÜNDEM (İGFA)

Manisa’da “Birimler Arası Futbol Turnuvası” düzenlendi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Birimler Arası Futbol Turnuvası” Santra Halı Saha Tesisleri’nde başladı.

MALATYA (İGFA)- Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 'Birimler Arası Futbol Turnuvası'nda 2 grupta toplam 11 takım mücadele etti.

Turnuvanın ilk maçında Özel Kalem Müdürlüğü ve İşletmeler Dairesi (2) karşılaştı. MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert’in de mücadele ettiği karşılaşmayı İşletmeler Dairesi (2), 5-4 kazandı. MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, “MASKİ Genel Müdürlüğü olarak ‘Birimler Arası Futbol Turnuvası’ düzenliyoruz. Mesai arkadaşlarımızla şehrimizin altyapısını güçlendirmek için güzel bir ekip işi çıkarıyoruz” dedi. 

İLK GÜN OYNAN KARŞILAŞMA SONUÇLARI

-Özel Kalem Müdürlüğü 4-5 İşletmeler Dairesi (2)
-Abone Okuma 13-0 Destek Hizmetleri
-Bütçe Muhasebe 1-5 İçme Suyu Dairesi
-Yatırım İnşaat 7-3 Bilgi İşlem
-Abone Saha 2-7 Kanalizasyon Dairesi
-İşletmeler Dairesi (1) Bay Geçti

Kategoriler
Nilüfer

Bursa Nilüfer’den üreten kadınlara destek

Bursa’da Nilüfer Belediyesi tarafından yaptırılarak İrfaniye Kadın Dayanışma ve Kültür Derneği’ne tahsis edilen dernek hizmet binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

BURSA (İGFA) –  Bursa'da merkez ve kırsal mahallelerinde kurulan, üreten kadın derneklerine çeşitli yardımlarda bulunan Nilüfer Belediyesi, son olarak İrfaniye Kadın Dayanışma ve Kültür Derneği’nin faaliyetlerini sürdürebilmesi için bina tahsisinde bulundu.

Yeni dernek binasına kavuşan, kentteki 34 mahalle kadın derneğinden biri olan İrfaniye Kadın Dayanışma ve Kültür Derneği, binanın mutfağında yapacakları yöresel lezzetlerleri, İrfaniye’ye gelecek konuklara sunmaya hazırlanıyor.

Açılış törenine katılan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ile birlikte önceki dönem Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, üretimin yanı sıra çeşitli kültürel etkinlikler ve eğitim programlarına da ev sahipliği yapacak dernekte, kadınların üretimde bulunduğu, evine ekonomik olarak katkı sunma imkanı yakaladığı ama aynı zamanda sosyal ve kültürel değerlerin de üretildiği bir merkez olacağını söyledi.

Dernek Başkanı Özlem Deniz de verdiği destekten ötürü Nilüfer Belediyesi’ne teşekkür etti.

Kategoriler
BÜYÜKŞEHİR

Bursa İnegöl’de 16 km’lik doğa yürüyüşü yapıldı

İnegöl Belediyesi Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) organizasyonuyla 16 km’lik kolay parkur doğa yürüyüşü düzenlendi.

BURSA (İGFA)- İnegöl Belediyesi Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) tarafından 2 haftada bir Pazar günleri yapılan doğa yürüyüşleri kapsamında, 28 Kasım Pazar günü 16 km’lik Boğazova – Tepel yaylası – Tuzla parkurunda yürüyüş düzenlendi.

Kayıtların www.dostum.org.tr adresinden alındığı doğa yürüyüşleri Cemal Kuş liderliğinde gerçekleştirilirken, 93 katılımcının yer aldığı son yürüyüş Pazar sabahı İnegöl Belediye Spor Salonu önünden başladı.  Burada toplanan grup Karabel Orman Deposu mevkiine araçlarla ulaşarak,  Tepel Yaylasına yürüdü. Toplamda 16 km’lik kolay parkurda Tepel’den Tuzla’ya inerek yürüyüşü sonlandırdı. 

Kategoriler
GÜNDEM (İGFA)

İstanbul’da 10. Uluslararası Malatya Film Festivali toplantısı

İstanbul’da düzenlenen 10. Uluslararası Malatya Film Festivali tanıtım toplantısına Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt İlçe Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Battalgazi Belediye Başkanı Yardımcısı Zafer Kırçuval, Kültür ve Turizm İl Müdürü Çetin Şişman, Malatyalı sanatçı Oktay Kaynarca, Festival Direktörü Haydar Işık, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jüri Başkanı Murat Saraçoğlu ve Jüri üyeleri Bennu Yıldırımlar, Mert Turak, Levent Cengizhan ile basın mensupları katıldı.

MALATYA (İGFA)- Sunuculuğunu Özlem Yıldız’ın yaptığı Basın Toplantısı öncesinde Uluslararası Malatya Film Festivali’nin gelişimini gösteren ve Malatya’nın tanıtımının yer aldığı sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

10. Uluslararası Malatya Film Festivali tanıtım toplantısında konuşan  Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,”Malatya değişik medeniyetlere, kültürlere ve uygarlıklara ev sahipliği yapmıştır. O medeniyetlerin kültürlerini, medeniyetlerini üzerinde taşıyor. Malatya’da film festivalinin yapılması önemlidir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk şöyle diyor; Sanatsız kalan milletlerin şah damarlarından bir tanesi yok demektir. Sanat bu anlamda çok önemlidir. Bazen toplumda tüm bu sıkıntıların içerisinde bunlara ne gerek vardı eleştirileriyle de karşılaşabiliriz.Film festivalimizin başta Malatya’mıza, ülkemize, sinemamıza, insanlığa hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi. 

Malatyalı oyuncu Oktay Kaynarca da, “Benim bu programda olmamın yegâne nedeni torpilli olmamdan, Malatyalı olmamdan kaynaklanıyor.Festivallerin yapıldığı şehirlere katkıları büyüktür. Festivalle birlikte ilgi o şehirlere yönelir. Başladığı günden itibaren gerçekten ses getiren bir festival oldu. İnsanların ilgisini çekti” ifadelerini kullandı

 

Kategoriler
BÜYÜKŞEHİR EĞİTİM

BTSO MESYEB meslek kapsamını 104’e yükseltti

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) çatısı altında faaliyet gösteren ve son 5 yılda Bursa başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında 80 bine yakın çalışanı belgelendiren BTSO Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi MESYEB, kapsam genişleterek 84 olan mesleki yeterlilik sınav ve belgelendirme yetkisini 104’e mesleğe yükseltti.

BURSA (İGFA)- Bursa iş dünyasına yönelik üretim, sanayi, istihdam ve ihracat odaklı projelerin merkezi BTSO’nun Bursa’daki MESYEB’de çalışmalar devam ediyor.

Merkez, otomotiv, metal, inşaat, enerji, tekstil, asansör, kimya-plastik, lojistik, elektrik-elektronik ve kişisel hizmetler sektörlerinde toplam 84 meslekte sınav ve belgelendirme yetkisine sahip. BTSO MESYEB, maden sektörü başta olmak üzere 20 yeni meslekte yetkilendirme için kapsam genişletme başvurusu sürecini de başarıyla tamamladı.

MESYEB’in kısa süre içerisinde sadece Bursa’da değil, Türkiye için de rol model olmayı başardığını dile getiren Başkan Burkay, “Çalışanlarımızın becerilerini artıran ve uzmanlıklarını belgelendiren, firmalarımızın küresel ekonomide daha fazla söz sahibi olma hedeflerini destekleyen BTSO MESYEB, hizmetlerini kısa süre içerisinde Türkiye'nin dört bir yanında taşıdı” dedi. 

 

Exit mobile version