Türkiye’de demokrasi anlayışının ve kapsamının unutulması, siyasi aktörlerin ve kamu görevlilerin yerine toplumun ezildiğini söylemek yanlış olmaz…
Her seçimde verilen vaatler, seçimin sonunda aynı kafaların değişmediğini ve “ben bildiğimi yaparım” değişimin değişmediğini ve siyasi ahlak yasası gibi yasalar rafa kaldırılmasını hiçbir zaman siyasi aktörler güdeme getirmezler. Siyasi aktörlerin; siyasi etik (siyasi ahlak) yasası konusunda dillerine kilit vurulmuş ve konuda konuşmazlar.
Hele, ilçe mahalli seçimi kazanmış olan siyasi aktörlerin şeffaflık, dürüstlük, evrensel ahlak gibi siyasi etikten haberi olmayan ve muhalefet yaptığını zanneden Mudanya AK Parti Grubu’nun bu günlerde verdiği soru önergelerini zevkle okuyorum.
AK Parti Grubu’nun muhalefeti yeterli olduğu söylenemez!
Siyasi etik ne demektir?
AK Parti Meclis Grubu yetersiz soru önergeleriyle uğraşmalarını üzülerek seyrediyorum.
Uzun zaman vurguladığım; Mudanya Belediyesi’nin kuruluş tarihine ait hiçbir atıfta bulunmamalarını üzülerek seyrediyorum.
Ayrıca; AK Parti Grubu’na bir kere daha hatırlatmak isterim: Parti içinde Kadir Kahraman’ın olmaması, AK Parti ve Mudanya için büyük bir kayıptır!
Mudanya Meclisi’ne verilen önergeyi bir kere daha hatırlatmak istiyorum.
Okumanızı hatırlatır ve siyasi etik olarak; ne yapacağınızı bekliyorum.
“Mudanya Belediyesi Meclis Başkanlığına, 05.01.2024
Mudanya Belediyesi’nin kuruluş tarihi ile ilgili yerel basına yansıyan ve belediyemizin kuruluş tarihinin daha eski tarihlerde olduğunu belirten yazı sonrası bazı vatandaşlarımızın tereddütler olduğu gözlemlenmiştir. Bu nedenle belediyemizin kuruluş tarihi olarak belirtilen 1919 tarihin dayanağı ve eğer farklı bir tarih ise araştırılması konusunu arz ve talep etmekteyiz.
Konu ile ilgili meclis üyelerinden ve ilgili kurum, kuruluşlardan oluşan bir komisyon olursa elimizden gelen katkıyı sağlamak isteriz.
İMZALAR: Kadir KAHRAMAN, Yusuf Alper ÖMEROĞULLARI, Emre AKDEMİR, Volkan BİÇER
Hayri TÜRKYILMAZ
Belediye Başkanı”
İmzası olan Kadir KAHRAMAN bugünkü mecliste yok!
Yusuf Alper ÖMEROĞULLARI, Emre AKDEMİR, Volkan BİÇER’in meclis üyelikleri halen sürüyor. Verilen önergede de imzaları var!
Siyasi etik konusunu; siyasi aktörlere hatırlatmak isterim.
Halkın oyları ile seçilmiş olan AK Parti grup üyeleri verdikleri önergeyi ve imzalarına sahip çıkmalarını ve görevlerini yerine getirmelerini bekliyorum! Ayrıca, yerel belediye başkanlığını, YENİ Parti meclis üyelerine de bu konuda görevlerine sahip çıkmalarını, Başkan Dalgıç’tan da hareketlenmesini bekliyorum…
Siyasi Etik (Siyasi Ahlak)
Bir kere daha hatırlatmak isterim: Siyasi aktörlerin ve kamu görevlilerinin güç, yetki ve kaynakları kullanırken uyması gereken evrensel ahlaki değerleri, dürüstlük, şeffaflık, adalet standartlarını ifade eden kavramdır.
Temel amacı kamu gücünün kişisel, zümresel veya partizan çıkarlar doğrultusunda kötüye kullanılması (Yolsuzluk, kayırmacılık, usulsüzlük) önlemek ve toplumsal güveni korumaktır.
Hangi şartlar altında olursanız olun; Mudanya halkının verdiği oylara layık olabilmeniz için de görevinizi “Etikleştirmek” demokrasi ve insanca yaşam hakkı olmalıdır.
Genç yaşlarda siyasi aktörlüğe soyunan kişilerin demokrasi adına ve evrensel ahlaki değerler için topluma hizmet verebilmenin ilk şartı dürüstlük, saygınlık, toplumların inşaca yaşamaları sağlayacak olan temel ilkelerin yasalaşmasıdır.
Bugünlerde Siyasi Etik Yasasına ihtiyaç olduğunu ve yapılan transferlerde AK Parti’nin geliştirdiği transfer atakları ibretle izleniyor.
Sağlıklı olmanızı ve görevlerinizi siyasi etik içinde sürdürmeniz temennisiyle başarılı çalışmalar dilerim.
Mudanya Belediyesi’nin gerçek kuruluş tarihi ne zaman açıklanacak?
Mudanya, bilgisiz, etkisiz ve yetkisiz siyasilerden kurtulmalı!
