Yenileniyor
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyon
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • K.Maraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
--
--
--
--

Burbak’tan Mudanya’da 3 farklı otopark ücret tarifesi!1887 defa okundu

, kategorisinde, 22 Eyl 2022 - 20:40 yayınlandı.
Burbak’tan Mudanya’da 3 farklı otopark ücret tarifesi!

Mudanya’ya girişte Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanlarında 3 adet açık araç otoparkı mevcuttur.

Mudanya, Halitpaşa Caddesi’nin girişinde eski Tekel binasının bulunduğu alandaki Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan Burulaş/Burbak’ın 52 araçlık açık otoparkı bulunmaktadır. Bu açık otoparkında otomobiller için ilk bir saatte 13 TL, her aşan saatte 5 TL, gün boyunca ise park ederseniz 40 TL bir ücret ödemeniz gerekmektedir.

Mudanya İskele Meydanı’na girişte BUDO’ya yolcu taşıyan belediyenin sarı otobüslerinin de park ettiği İstasyon Caddesi’nde, BUDO yolcuları ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Mudanya İstasyonu Sosyal Tesisleri’ne gelen vatandaşların da yoğun olarak kullandıkları 50 araçlık otoparkın günlük ücret fiyatı ise 15 TL’dir.

Yine İskele Meydanı’na girişte bankamatiklerin olduğu bölgenin boşluklarını da değerlendirerek araç otoparkına dönüştüren Burulaş/ Burbak buraya park eden otomobil sahiplerinden günlük 25 TL ücret talep etmektedir.

Bunun yanında geçtiğimiz yıl depreme dayanıklı olmadığı için yıkılan İpar Caddesi ve Halitpaşa Caddesi’ne cephe olan alandaki Hükümet binasının boş alanı projelerindeki belirsizlik yüzünden beklemeye alınmışken; Bursa Büyükşehir Belediyesi bu bekleme süresinde yaklaşık 3 dönümlük bu alana zemin düzenlemesi (mıcır dökülerek) yaparak otoparka çevirdi. İşletmesini de Burulaş/Burbak’ a devretti.

Bugün açık otopark olarak kullanılan bu alanında günlük otomobil park ücreti de 25 TL olarak belirlenmiş, durumdadır.

Mudanya’ya gelen misafirler veya Mudanya halkı ister 30 dakika, ister 1 saat, ister 2 saat kullansınlar bu park alanı kullandıklarında 25 TL vermek zorunda kalıyorlar.

Bu üç parkın birbirine mesafeleri 30 metreyi geçmemektedir. Yani 30 metre aralıkla farklı 3 ücretlendirme tarifesi uygulayan Burulaş/Burbak müşteriler yani vatandaşlar ile çalışanları arasında ücret ödeme konusunda gerginliklere ve çatışmalara da sebebiyet vermektedir.

6360 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu’nun 7. maddesinin (f) bendinde şöyle diyor:

Büyükşehir; karayolu, yol, cadde, sokak, meydan ve benzeri yerler üzerinde araç park yerlerini tespit etmek ve işletmek, işlettirmek veya kiraya vermek; kanunların belediyelere verdiği trafik düzenlemesinin gerektirdiği bütün işleri yürütmek olarak belirlenmiştir.

Ayrıca aynı Kanunun 23. maddesinde Büyükşehir Belediyesi’nin gelirleri konusunda; 7. maddenin (f) bendine göre tespit edilen park yerlerinin işletilmesinden elde edilen gelirin ilçe belediyelerine, nüfuslarına göre dağıtılması” gerektiği ifade edilmesine rağmen Bursa Büyükşehir Belediyesi sadece boş alanlara mıcır taşı dökerek otoparka çevrilmesiyle yetiniyor.

“Çizgiler Arası Özgürlük sloganıyla kalite politikasını belirleyen Burulaş, otopark ve diğer hizmetlerde vatandaşın memnuniyetini üst düzeyde sağlamayı hedeflemiştir.

Bursalılara kaliteli, güvenli, modern otopark hizmeti sunabilmek ve Bursa Büyükşehir Belediyesine ait açık, katlı, yol boyu otoparklarını devralıp, tek elden uygun fiyatta ve sistemli bir şekilde hizmeti sunmayı ve yönetmeyi vadetmektedir.

Büyükşehir Kanunu açıkken, kalite politikasını belirlemiş olan Burulaş/Burbak; Mudanya’da trafik düzenleme, trafik yoğunluğunu azaltmak için otoparkların nereye yapılması konusunda strateji belirlemiyor. Otoparkların geliştirilmesi konusunda da maalesef hiçbir faaliyette bulunmuyor. Kanunun verdiği yetki ile yol kenarlarını otoparka çevirmekle yetiniyor. Birbirine çok yakın olan bu otoparklarda dahi farklı 3 fiyat tarifesi uyguluyor. Elde edilen otopark gelirleri de nedense, gerçek sahibine geri döndürülmüyor.

Hal böyle olunca şehir yaşamı keşmekeşlikten kurtulamıyor. Cezayı vatandaş ödüyor! 21. yüzyıla girdiğimiz bu yıllarda vatandaşlarımız kaliteli hizmet almak istemesi, maalesef havada kalıyor.

Google News Mudanya Haberleri Telegram MUDANYA Kanalı
Haber Editörü : Tüm Yazıları
YORUM YAZ